ההשקעה הכי טובה היא בחינוך

בכנס החינוך השנתי הביע הנשיא, שמעון פרס, דאגה עמוקה ממצב החינוך בישראל וקרא להשקיע את הכסף בדור העתיד – הילדים. "אם לא נזרע היום, לא יהיה מה לקצור מחר", אמר

מאת: ליז בריודין

"לא להשקיע את הכנסות הגז בבתי ההשקעות ובבנקים, ההשקעה הכי טובה היא בילדים" – כך אמר היום (22.8.13) נשיא המדינה, שמעון פרס, שפתח את "פורום הפיס לחינוך", כנס החינוך השנתי הגדול בישראל, שנערך בחולון. "אם לא נזרע היום לא יהיה מה לקצור מחר", הוסיף הנשיא.

לזרוע היום, כדי שיהיה מה לקצור מחר.
לזרוע היום, כדי שיהיה מה לקצור מחר.
(צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)

בעוד פחות משבוע נפתחת שנת הלימודים תשע"ד, אולם לצד פתיחת השנה החדשה ישנה דאגה כללית על איכות מערכת ההשכלה בישראל, הנמצאת במשבר חמור. בנאומו הביע הנשיא דאגה ממצבה של מערכת החינוך בישראל והדגיש כי אם ישראל לא תשקיע בחינוך היום, היא לא תעמוד בתחרות העולמית.

העתיד נמצא בלימודים דיגיטליים

במהלך נאומו קרא פרס לשינוי מהפכני בניהול מערכת החינוך בישראל ואמר כי ילדים בישראל צריכים להתחיל ללמוד אנגלית כבר בגיל 3. "יציאה מעוני מחייבת כניסה לידע שהוא בימינו נע באופן דיגיטלי. על כן עלינו ללמד את הילדים כבר בגן הילדים, את שפת האם העברית כדי שיוכלו להמשיך במורשתם, ואת השפה העולמית - האנגלית שהיא השפה הדיגיטלית, כדי שיוכלו להתקיים בעולם המחר".

הדור הבא. פרס ושרית חדד
הדור הבא. פרס ושרית חדד
(צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)

הנשיא קרא עוד להטמעתם הדיגיטלית של כל ספרי הלימוד במחשבי טאבלט אישיים שישמשו את התלמידים לאורך כל שנות הלימוד. כמו כן קרא לאפשר לתלמידי כיתה י"א וכיתה י"ב הלומדים במגמות הטכנולוגיות, לעבוד בחברות היי-טק כשעתיים ביום בשילוב עם מערכת הלימודים, לצבור ניסיון בתחום ולתרום את הרעננות והחדשנות בחשיבתם הצעירה.

"בגרות זה לא סף שחייבים לעבור"

יושב ראש ש"ס, אריה דרעי, שלקח אף הוא חלק בנכס, התייחס לסוגיית החינוך במגזר החרדי ואמר כי "לימודי הבגרות הם לא סף שחייבים לעבור אותו", לדעתו של דרעי, "לימודים תורניים הם גם בסיס להכשרה. ההכשרה בלימודים תורניים מאפשרת לעבוד בכל מקצוע אחר כך".

ולמרות דבריו של דרעי, מדינת ישראל מנסה להגדיל עד כמה שאפשר את שילובם של החרדים בהשכלה הגבוהה (המל"ג) בישראל. רק בשנה שעברה השקיעה המל"ג כ- 190 מיליון שקל בתוכנית ייחודית (המח"ר) להנגשת שילובו של המגזר החרדי בעולם האקדמי. במסגרת התוכנית, עד לשנת 2016 למעלה מ- 3,000 סטודנטים חרדים צפויים להיקלט בעשר מוסדות לימוד ישראליים.