ניסיון שני - בגרות מועד ב'
איך ניגשים למועד ב' ובאילו מקצועות? וואלה סקול מפרט לכם על נהלי מועדי ב' בבגרויות, ומייעץ כיצד ללמוד מטעויות מועד א' כדי להתכונן טוב יותר למועד ב'
"תמיד יש מועד ב'" הפך למשפט מרגיע ונפוץ מאוד בחיי התלמידים והסטודנטים, אך לא תמיד המצב היה כך. בימים עברו, כל תלמיד יכול היה להיבחן רק פעם אחת בכל מועד, והציון שקיבל היה הציון הסופי שהיה לו. החל משנת 2001, משרד החינוך הכניס למועדי הבחינות שלו גם מועדי ב' באנגלית ובמתמטיקה.
האפשרות להיבחן בבגרויות במועד ב' במתמטיקה ובאנגלית הוכנסה על ידי שרת החינוך לשעבר לימור לבנת. היוזמה החלה בעקבות ציוני הבגרות של שנת תש"ס (2000), שבה נכשלו כ-1,800 תלמידים בבחינת הבגרות באנגלית ומעל ל-3,000 תלמידים במתמטיקה. מאז, תלמידים יכולים ליהנות משני מועדים בבגרויות במתמטיקה ואנגלית.
מהם מועדי ב'?
מועד ב' הוא מועד נוסף, המתקיים במהלך חודש יולי, בו ניתן לגשת לכל אחד מהשאלונים באנגלית ובמתמטיקה, כמו במועד א'. כל תלמיד לבגרות, בין אם הוא תלמיד תיכון או תלמיד אקסטרני, יכול להיבחן בכל אחד מהשאלונים בשני מועדי קיץ – א' וב', או רק באחד מהם. אם נבחנתם במועד א' תוכלו לגשת למועד ב' רק לשאלון בעל אותו מספר ובאותה רמה. ציון המגן של השאלון נשאר זהה בין מועד א' לב', והציון הסופי שייחשב יהיה הציון הגבוה מבין שני המועדים.
ניתן לגשת למועד ב' רק במקצועות אנגלית ומתמטיקה. לכן, אם לא הצלחתם במועד א', תוכלו ללמוד טוב יותר ולנסות שוב במועד ב'. קיימים מקצועות אחרים בהם, בנוסף למועד הקיץ (מועד הבגרות הרגיל), יש גם מועד חורף, אך מועד זה אינו מועד ב' אלא מועד בחינה העומד בפני עצמו. על מנת להצליח בצורה טובה יותר במועד ב', תוכלו לבחון את הפתרונות לבגרות במועד א' אותן מעלה משרד החינוך.
פתרונות בחינות בגרות
החל מחורף תשע"ג החליט משרד החינוך להעלות את פתרונות הבגרויות למקצועות: אנגלית, מתמטיקה, עברית (ליהודים), וערבית (לערבים ודרוזים). התשובות לבגרויות יועלו יממה לאחר הבחינה לאתר של משרד החינוך. בעתיד צפויים לעלות הפתרונות לכל הבגרויות במקצועות השונים. עם זאת, התשובות שמופיעות הן רק דוגמאות לפתרונות נכונים, ויכולות להיות גם תשובות נכונות אחרות שלא מופיעות. את הדוגמאות לפתרונות הנכונים תוכלו למצוא באתר meyda.education.gov.il/bagptr.
מעבר להבנה טובה יותר של השאלות בבגרות, הפתרונות עוזרים לתלמידים המעוניינים לגשת למועד ב' ללמוד ולהתכונן טוב יותר למועד הבא. אם בעבר התלמידים קיבלו פתרונות ממכוני לימוד שונים פרטיים, כיום מוצעים להם הפתרונות ממשרד החינוך עצמו, אותו גוף שבוחן ומעניק ציון לבחינות. כך, התלמיד יכול להוריד את קובץ הפתרונות ולהתכונן בעזרתו, ואף ללמוד מהטעויות שלו, כדי להגיע מוכן יותר למועד ב'.