איך נרשמים למבחן הפסיכומטרי?

אתם בשיאו של הקורס, מתרגלים במרץ, פותרים סימולציות, קוראים באנגלית ומשננים מילים, רק דבר אחד שכחתם לעשות... להרשם לבחינה הפסיכומטרית.

מאת: אליסה טרומן

פסיכומטרי הוא אחד מהכלים של המוסדות האקדמיים לסנן את המועמדים המעוניינים להירשם. כולנו מכירים בערך של ציון פסיכומטרי גבוה כדי להתקבל לתחומים נחשקים במוסדות מובילים.

עם זאת, חשוב לזכור כי רכישת ספרי לימוד עצמי או לימודים לבחינה בקורס מסודר לא כוללים בתוכם את ההרשמה לבחינה עצמה. את הפעולה הזו תצטרכו לעשות בעצמכם, באמצעות טופס הרשמה לפסיכומטרי או באינטרנט דרך האתר של המרכז הארצי לבחינות והערכה - nite.org.il.

בין כל הלימודים אל תשכחו להירשם לבחינה
בין כל הלימודים אל תשכחו להירשם לבחינה
(צילום: dreamstime)

מי זכאי להירשם לפסיכומטרי?

חשוב להבחין בין הרשמה לקורס פסיכומטרי או למוסד אקדמי ובין הרשמה לבחינה הפסיכומטרית עצמה.

על מנת לגשת לבחינה הפסיכומטרית עליכם להיות לפחות בני 16, ולהיות בעלי תעודת זהות ישראלית או דרכון. תוכלו להירשם על ידי קניית ערכת רישום באתר של המרכז הארצי או בחנויות הספרים השונות ולשלם בדואר, או על ידי הרשמה ישירה באתר האינטרנט של המרכז הארצי.

הרשמה דרך הדואר

כדי להירשם דרך הדואר, עליכם לרכוש ערכת הרשמה לפסיכומטרי של המרכז הארצי לבחינות והערכה באחת מחנויות הספרים של רשת סטימצקי, צומת ספרים או חנויות ספרים אחרות. מחירה של הערכה בחנויות הספרים הוא 40 ₪, והיא מוצעת בשפות שונות: עברית, ערבית, אנגלית, רוסית, ספרדית וצרפתית.

הערכה מכילה:

  • טופס הרשמה אותו יש לשלוח בדואר
  • מעטפה עבור טופס ההרשמה
  • מידע על נהלי הרשמה
  • חוברת הדרכה על הבחינה הכוללת גם מבחן פסיכומטרי לדוגמא

איך ממלאים את טופס ההרשמה?

  • מילוי פרטים אישיים – בחלק הראשון של הטופס תמלאו את הפרטים האישיים שלכם: שם, כתובת, טלפון, מספר תעודת זהות או מספר דרכון. אם בבעלותכם דרכון ישראלי – מלאו את מספר הזהות המופיע בו, ואם יש לכם דרכון זר – מלאו את מספר הדרכון הזר.
  • מילוי פרטי הבחינה – כאן תמלאו את ההעדפות שיש לכם לגבי הבחינה מבחינת שפה, מועד ומיקום הבחינה. חשוב לציין כי לא כל אזור בארץ מציע בחינות בכל השפות, ולא כל מועד גם כן, ולכן, בחינה בשפות מסוימות תתאפשר רק באזורים ובמועדים מסוימים.
  • מילוי שמות מוסדות הלימוד – ציון הפסיכומטרי שלכם עובר ישירות למוסדות הלימוד האקדמיים: אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בן גוריון, האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בר אילן והטכניון. אם אתם מעוניינים שמוסדות נוספים יקבלו את ציון הפסיכומטרי שלכם, עליכם לציין זאת בטופס ההרשמה. גם אם לאחר הבחינה תחליטו לנסות להתקבל למוסד אותו לא ציינתם ושאינו מקבל באופן אוטומטי את הציון, תוכלו לעשות זאת.
  • תשלום - יש לשלם עבור הבחינה באחד מסניפי הבנק, כאשר את אישור התשלום ואת טופס ההרשמה עליכם לשלוח בדואר רשום למרכז הארצי לבחינות והערכה (מצורפת מעטפה בערכה).
תוכלו להירשם לבחינה בקלות גם דרך האינטרנט
תוכלו להירשם לבחינה בקלות גם דרך האינטרנט
(צילום: dreamstime)

הרשמה דרך האינטרנט

הרשמה דרך האינטרנט נעשית דרך האתר של המרכז לבחינות והערכה: nite.org.il. גם שם תצטרכו למלא את הפרטים האישיים, הפרטים על הבחינה ואת המוסדות האקדמיים. התשלום מתבצע דרך האינטרנט באמצעות כרטיס אשראי. לאחר ההרשמה תישלח קבלה לתיבת הדואר אותה תזינו. תוכלו להוריד את הבחינה לדוגמא הנמצאת בערכת ההרשמה גם באינטרנט. ההרשמה דרך האינטרנט חוסכת את 40 השקלים שאתם משלמים עבור ערכת הרישום, וגם מאפשרת לכם להירשם בנוחות מהבית.

נקודות חשובות בתהליך ההרשמה:

  • אם אתם רוצים לשלם על ההרשמה לבחינה דרך הפיקדון, תוכלו לעשות זאת רק על ידי הרשמה דרך הדואר עם טופס הרשמה שתקנו בחנות ספרים.
  • שימו לב, אם יש לכם תנאים מותאמים בבחינה או מוגבלויות שונות, עליכם ליצור קשר טלפוני עם המרכז לבחינות והערכה, לפני ההרשמה.
  • ערכות הרשמה בעברית ובאנגלית קיימות בחנויות הספרים. ערכות הרשמה בכל שאר השפות – רוסית, ספרדית, אנגלית, צרפתית - תוכלו להזמין דרך האתר של המרכז לבחינות והערכה.
  • חשוב מאוד! טפסי ההרשמה חייבים להגיע למרכז הארצי עד למועד האחרון לרישום, אחרת, גם תיאלצו לשלם סכום גבוה יותר (150% ואף 250% מעלות האגרה למבחן), וכן השיבוץ שלכם לבחינה יהיה לפי מקום פנוי, ולא לפי ההעדפות שלכם.